+36-70-6274-252‬ hello@pintergabriella.hu

Gyászfeldolgozás

Mikor ajánlom?

Az életben 3 dolog biztos, a születés, a halál és hogy veszteségek érnek bennünket. 40 féle veszteséget különböztetünk meg. Az embereknek legelőször egy közeli ismerős, barát, családtag elvesztése jut eszébe, azonban további veszteségeket is számba kell vennünk: Válás, Haláleset, Munkanélküliség, Egészség elvesztése, Költözés, Szakítás, Reményvesztés, Állapotvesztés, Bizalomvesztés.

Halmozódó veszteségeink következménye: koncentráció zavar, elérzéstelenítettség, étkezési zavarok, alvászavar, érzelmi hullámvasút, múltban élés, energiavesztés, betegségek.

Hogyan segítek megoldani?

A bennünket ért veszteségért nem okolhatjuk magunkat, nem változtathatunk a történteken. Csupán 1% a mi felelősségünk, ezt fel kell felvállalnunk a gyógyulásunkért! A gyászfeldolgozás egy életre szóló folyamat, a feldolgozás során a résztvevők elsajátítanak egy cselekvés programot.

Az elvesztett kapcsolat feldolgozása során számba vesszük:
– ami fáj és ami öröm
– amit megbántunk
– amit megszépítettünk
– ami megbocsáthatatlannak tűnik
– ami megbocsátható

Statisztikai adatok alapján országunkban:

– halálozás évenként 131.000 fő
– Magyarország a daganatos betegségek élén van

A specialista tanít, segít, támaszt nyújt:

– egyéni vagy csoportos módszerekkel
– 8 alkalommal, heti rendszereség
– heti 1,5 óra

Kipróbáltam számos önsegítő lehetőséget.

Szakemberek próbáltak segíteni nekem. 20 évig kerestem a megoldást a veszteségem feldolgozására tudatosan és tudattalanul. Több mint 30.000 oldalt olvastam el, elvégeztem tanfolyamokat, hogy enyhíteni tudjam a veszteség okozta fájdalmakat.

Nekem sem ment egyedül!

Tudom, hogy lesznek még veszteségeim, de azt is tudom, hogy kezemben van a kulcs, amit a TE kezedbe is bele tudok tenni!

22 éves voltam, amikor összeomlott a világ körülöttem édesapám halálával. Összetört minden körülöttem. Gyászoltam évtizedekig, bár tudatában nem voltam ennek a ténynek.

Állandósult a szomorúság, a nyomottság, a miért élek kérdése… és Ő miért nem. A kislányom miatt keltem fel minden reggel, egyedül Ő volt akiért még érdemes volt élnem. Hosszú hosszú idő telt el azóta, kerestem a kiutat, de nem találtam!

Az egyetemen egy pszichológus barátnőm ajánlotta a specialista képzést – mediátorként szükségem lesz rá – mondta. Azóta is hálás vagyok Esztinek.

2019-ben találkoztam Dr. Sarungi Emőkével és a Gyászfeldolgozással, mint lehetséges kiúttal a gyászból. A gyászfeldolgó specialista képzés eredményezte számomra, hogy újra teljes életet tudok élni, megélni a napokat a pillanatokat!

Tudom, hogy lesznek még veszteségeim, de azt is tudom, hogy kezemben van a kulcs, amit a TE kezedbe is bele tudok tenni!

„A feldolgozás azt jelenti, hogy visszakapjuk kellemes emlékeinket, anélkül, hogy lelkiismeret furdalás vagy bűntudat árnyékolná be őket.” (J. W. James-R. Friedman)

A veszteségeink feldolgozása a gyász lelki folyamata során zajlik. Ezt a gyászmunkát nagyon sok tényező meg tudja zavarni. Ilyenek például a téves ismereteink a gyászról vagy olyan sztereotípiáink, amelyeket az életünk során tanítottak nekünk.